به گزارش همشهری آنلاین چین در ماه ژوئیه (تیر) برنامه مصرف اضطراری واکسنهای کرونا را آغاز کرد که تا به حال شامل سه واکسن بالقوه ساخت این کشور برای کارکنان ضروری و سایر گروههای محدود شده است، هر چند که بررسیهای بالینی این واکسنها برای ثابتشدن اثربخش و بیخطر بودن آنها شروع نشده است.
سینوفارم (گروه ملی داروسازی چین) میگوید عوارض جانبی جدی در میان افراد دریافتکننده واکسن در برنامه مصرف اضطراری گزارش نشده است.
دو واکسن بالقوه کرونا در چین ساخت «گروه ملی زیستفناوری چین» (CNBG) که زیرمجموعه سینوفارم است و واکسن سوم ساخت شرکت سینوواک بیوتک در برنامه اضطراری به کار رفتهاند.
هنوز معلوم نیست که این عدد یک میلیون نفر مربوط به کدام یک از این واکسنها میشود.
واکسنهای سینوفارم که از ویروسهای کرونای غیرفعالشده بدون توانایی تکثیر ساخته شدهاند، برای ایجاد پاسخ ایمنی باید در دوز تزریق شوند.
به گفته سینوفارم این واکسنهای تجربی کارآزماییهای بالینی مرحله سوم را در کشورهای خارجی میگذرانند که شامل حدود ۶۰۰۰۰ داوطلب میشود و تا به حال نمونههای خونی بیش از ۴۰۰۰۰ نفر پس از ۱۴ روز از دریافت دوز دوم واکسن گرفته شده است. البته هنوز اعلام نشده است هر واکسن در چه تعدادی از داوطلبان آزمایش شده است.
کارشناسان هشدار میدهند که باید با دادههای صرفا به دست آمده از برنامه مصرف اضطراری که در آنها نتایج قابلمقایسه از گروه کنترل استاندار وجود ندارد، با احتیاط برخورد کرد.
نظر شما